Οι ιδέες δεν σφραγγίζονται

για το σφράγγισμα του κυλικείου από τον πρύτανη στις 22/4/13

Στις 22/04/2013 η πρυτανεία και οι απεσταλμένοι της προσπάθησαν για δεύτερη φορά να μας πάρουν το κυλικείο. Το σενάριο ίδιο κι απαράλλακτο. Με περίσσεια μαεστρία, σφράγισαν πόρτες με λουκέτα και σιδεροκόλληση. Η δική μας απάντηση είναι απλή. Κάθε φορά που το κυλικείο σφραγίζεται,  κάθε φορά θα ανακαταλαμβάνεται.

Το κυλικείο που αποτελεί έναν χώρο που αντιστέκεται σε διδάγματα και λογικές εκμετάλλευσης, ιεραρχιών και κέρδους, δεν ανήκει σε κάποιον, ιδιώτη ή πρύτανη, αλλά ανήκει σε όλους μας. Ο χώρος αυτός είναι αυτοδιαχειριζόμενος και οι μόνοι που θ’ αποφασίζουν γι’ αυτόν είναι τα άτομα που τον απαρτίζουν, μέσα από ανοιχτές οριζόντιες διαχειριστικές συνελεύσεις.

Υπερασπιζόμαστε το κυλικείο, ως ζωντανό παράδειγμα συλλογικής οργάνωσης που στέκεται απέναντι στην πραγματικότητα του ατομισμού, της εμπορευματοποίησης και της ανάθεσης.
Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν, παρά μόνο μας οπλίζουν με περισσότερη διάθεση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πολιτικό αυτό εγχείρημα, με την αυτόνομη δράση μας και να αντιστεκόμαστε στη σήψη του συστήματος τους.

Καλούμε όσους, φοιτητές/τριες και εργαζόμενους/ες, θέλουν να στηρίξουν αυτόν τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο να το δείξουν έμπρακτα με την παρουσία τους σε παρέμβαση με μικροφωνική, την Τετάρτη 24/04/2013 στις 12:00 στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ/ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *